EN | SR
BUM

 O NAMA

BUM je organizacija osnovana 2002 od strane grupe mladih ljudi koji su želeli da menjaju svoje društvo kroz aktivizam.  Organizacija je od tada rasla i menjala se od omladinske do organozacije koja se bavi razvojem zajednice.


 MISIJA

Misija BUM-a je da podstiče kreativnost i inovativnost grupa i pojedinaca što vodi ka održivom razvoju Balkana.

 

 VIZIJA

Naša vizija su zajednice na Balkanu koje se na održiv način razvijaju kroz uključivanje građana.


PROGRAM

BUM je fokusiran na tri oblasti delovanja::

  1. Civilno društvo i aktivizam – uključeni za bolje društvo

Verujemo da društvo može da se menja samo kroz uključivanje civilnog sektora i aktivizma pojedinaca. BUM razvija projekte i daje podršku organizacijama civilnog društva, neformalnim grupma, aktivistima i posebno mladim ljudima koji rade na razvoju zajednice.  Već godinama realizujemo projekte i programe iz ove oblasti.

  1. Kreativnost I inovacijeinspirisani za promene

U svakom društvu napredak zavisi od inovacija, a inovacija nema bez kreativnosti. BUM radi na podsticaju kreativnosti i kulturnog razvoja u zajednici. Podržavamo mlade kreativne ljude, njihove razmene i interkulturalni dijalog. Verujemo da su kultura i njen razvoj važna pokretačka snaga svakog društva i naš cilj je da podržimo kulturne institucije, organizacije I pojedince da pokažu svoju kreativnost  i razmenjuju inovativne ideje.

  1. Održivi razvoj zajednice– rastemo zajedno

Aktivnosti BUM-a usmerene su na integralni pristup održivom razvoju kroz različite aktivnosti u oblasti održivog razvoja u društvenom i kulturnom životu zajednice kao i u odnosu na potrebe zaštite životne sredine.


 KAKO RADIMO?

Najviši organ odlučivanja u BUM-u je skupština koja raspravlja o strateškim pitanjima i svake godine donosi novu strategiju delovanja organizacije. Izvršni odbor zadužen je za sprovođenje i usaglašavanje strategije.  BUM vodi iskusan tim uz podršku mnogobrojnih volontera , eksperata i članova koji su do sada uspešno sproveli preko 80 različitih projekata u zadnjih 15 godina. Tim BUM-a veruje u partnerstva i saradnju kao pokretačke snage za razvoj i iz tog razloga sarađuje sa mnogim organizacijama i institucijama na lokalnom, nacionalnom I međunarodnom nivou.


 PARTNERI I DONATORI:

Ambasada Kraljevine Norveške; Program Evropske unije „Evropa za građane i građanke“; Delegacija Evropske unije u Srbiji; Gradska opština Vračar; Sekretarijat za kulturu Grada Beograda;  Erasmus+ program Evropske unije; Evropska omladinska fondacija Saveta EvropeKULTURA program– projekti saradnje; Evropska komisija–  CARDS program,  Ministarstvo spoljnih poslova Holandije– MATRA program; EU program podrške civilnom društvu; Grad Subotica; Ambasada Kraljevine Holandije– MATRA KNIP; Repubika Srbija – Ministarstvo kulture, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja; Evropska agencija- Fond za evropske integracije; UNDP, Sekretarijat za sport I omladinu AP Vojvodina, Švedska kancelarija za saradnju; Opština Savski venac; Dunavski centar za kompetencije, Ambasada Kraljevine Norveške, Program Evropske unije „Evropa za građane i građanke“, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Gradska opština Vračar, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda,  


 PROMENA NAZIVA I VIZUELNOG IDENTITETA

Na svoj deseti rođendan BUM je promenio svoj inicijalni naziv Balkansko udruženje mladih u jednostavno BUM dok je naziv na engleskom ostao isti i glasi Bakan Urban Movement.  Ujedno je promenjen i vizuelni identitet organizacije.

 

   

 

 

NEWS