Mir – Solidarnost – Lična sloboda – Jednakost – Tolerancija

 

Otvoren poziv omladinskim organizacijama, mladim umetnicima/ma i grupama umetnika iz Slovenije, Srbije i Španije da izraze svoj aktivizam kroz društveno angažovana dela savremene umetnosti.

Želimo da podržimo stvaranje i izlaganje 6 DRUŠTVENO ANGAŽOVANIH DELA SAVREMENE UMETNOSTI koje su načinili mladi lokalni umetnici ili studenti umetnosti. Tema predloženih umetničkih dela mora da odgovara barem jednoj od ovih univerzalnih vrednosti: Mir, Solidarnost, Lična sloboda, Jednakost i Tolerancija. Predložena umetnička dela mogu se proizvesti u saradnji sa drugim umetnicima udruženim u neformalne grupe ili u vidu zajedničke akcije sa omladinskim organizacijom iz njihovih zemalja.

Cilj poziva je da podrži izražavanje omladinskih organizacija, mladih umetnika i aktivista kroz društveno angažovana dela savremene umetnosti koja promovišu osnovne evropske vrednosti.

 

ZAŠTO APLICIRATI?

  • Pružićemo vam svu podršku u produkciji vaših predloženih društveno angažovanih umetničkih dela. Prvo kroz obezbeđivanje mentorstva vrhunskih savremenih umetnika a onda i kroz finansiranje troškova proizvodnje umetničkog dela.
  • Vaše pobedničko umetničko delo biće postavljeno i prezentovano na glavnim “BITE of Art” umetničkim događajima u Beogradu, Ljubljani i Valensiji, koji će okupiti hiljade posetilaca.
  • Učestvovaćete na petodnevnoj međunarodnoj radionici “Finetuning master-class” sa izabranim mladim umetnicima i omladinskim nevladinim organizacijama, kako biste učili i vežbali izradu svojih umetnickih dela sa profesionalcima i profesorima na polju savremene umetnosti.
  • O vama, vašim društveno angažovanim umetničkim delima i njihovoj izložbi snimićemo kratki film i distribuiraćemo ga putem “BITE of Art” mreže.

 

KLIKNITE OVDE > Otvoreni poziv sa pravilima < KLIKNITE OVDE

 

Projekat “BITE of Art” sufinansiran je od strane programa Evropske unije “Kreativna Evropa”.