Izložba “Nich Fallen” slovenačkog umetnika Jošte Franka deo je tekućeg interdisciplinarnog projekta u okviru koga su sakupljane i prikazane zajednice i predeli marginalizovani i oštećeni od strane ratova na području bivče Jugosavije od 2017. godine. U kombinaciji sa pronađenim predmetima, slike svakodnevnog života, iako vezane za istorijsku i geografsku realnost regiona, svedoče o univerzalnosti nasilja koje se iznova ponavlja i o produžetka konflikta i nakon završetka rata

Otvaranje izložbe je zakazano za 8. septembar 2020 u galeriji “Kresija” u Ljubljani.

Publika koja poseti izložbu imaće priliku da ulestvuje u jedinstvenom BITE of Art iskustvu i da pomoću svojih pametnih telefona pristupi bazi podataka specijalno kreiranje BITE aplikacije kako bi saznali više informacija o umetniku, izložbi i njegovim delima.

Jošt Franko je vizuelni umetnik sa diplomom master studija na univerzitetu Goldmits. Njegov rad je baziran na interdisciplinarnoj umetnosti i istraživačkim projektima koji istražuju migraciju, radnička prava i zanemarenu paralelnu istorijy zajednica i pojedinaca koji žive u regionu bivše Jugoslavije. Koristi se fotografijom, video instalacijama, kolažom i tekstom u svojim radovima. 

Projekat BITE of Art kofinansiran je od strane programa Kreativne Evropa Evropske unije.