Učesnici iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se na treningu za trenere u Vršcu od 14. do 19. decembra u okviru projekta “Looking forward – visualizing intercultural dialogue”. Mladi iz ovih zemalja zajedno su radili na usvajanju trenerskih  veština i znanja kao i na kreiranju onlajn sadržaja čiji je cilj iniciranje saradnje među mladima i pomirenje u regionu. U narednom koraku učesnici i učesnice treninga će se okušati u onlajn takmičenju i tako predstaviti svoju kreativnost kroz mimove i video materijale. Pobednici takmičenja imaće priliku da osvoje prigodne nagrade i učestvuju na završnoj konferenciji u Sarajevu.

Neke od radova učesnika našeg projekta na temu interkulturalnog dijaloga među mladima u regionu možete pogledati na http://balkan.lajkit.net/

Trening za trenere je deo projekta čiji je cilj da uključi omladinske radnike i omladinske organizacije u onlajn aktivizam za promociju različitosti, interkulturalnog dijaloga i pomirenja na Zapadnom Balkanu.

Projekat je podržan od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (UNPBF).

GALERIJA