U okviru obeležavanja tradicionalne manifestacije „Nedelja kulture na Vračaru” Udruženje građana BUM i Gradska opština Vračar organizovali su izložbu radova studenata master studija Fakulteta primenjenih umetnosti pod nazivom „BUM Generacija Milenijalaca”. Izložba je svečano otvorena u Galeriji gradske opštine Vračar u prisustvu velikog broja građana kao i samih studenata čija su dela izložena.

Na otvaranju izložbe gostima i studentima prvo se obratio Mihailo Grupković, predsednik Skupštine gradske opštine Vračar, koji je poručio da je manifestacija „Nedelja kulture” nastala kako bi građani Vračara dobili priliku da se upoznaju sa savremenim umetničkim tokovima. On je, takođe, pozvao sve zainteresovane da posete i ostale aktivnosti i događaje koji će u narednih nedelju dana biti organizovani u okviru „Nedelje kulure”.

Nikola Кolja Božović, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, poručio je da su na ovoj izložbi prikazana dela mladih umetnika, kroz čiji se rad ispoljava trenutno preovlađujući fenomen u savremenoj umetnosti, a to je da nema dominantne poetike. Samim tim, svaki student koji je dobio priliku da izlaže ima različitu likovnu poetiku, što izložbu čini atraktivnijom i interesantnijom.

Svi zainteresovani građani imaće priliku da besplatno posete izložbu od 3. do 15. oktobra 2019. godine, svakog dana od 10 do 20 časova.

Nedelju kulture na Vračaru čini niz manifestacija i dešavanja čiji je cilj promocija umetnosti i podizanje svesti o njenom značaju za razvoj lokalne zajednice. U periodu od 4. do 6. oktobra u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ biće održan „Vikend ulične umetnosti“. Nakon toga, 8. oktobra sa početkom u 19 časova u sali GO Vračar biće odigrana i predstava „Ogledalo“, koja se bavi mladima koji istražuju sliku o sebi i razvoju ličnog identiteta. Za kraj manifestacije „Nedelja kulture na Vračaru” zainteresovani građani moćiće da prate onlajn tribinu pod nazivom „Umetnost kao sredstvo revitalizacije urbanog ambijenta“ koja će biti održana 10. oktobra u 18 časova.

GALERIJA