Gradska opština Vračar i Udruženje građana Balkan Urban Movement, u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947, priredili su svečano otvaranje izložbe crteža i skulptura pod nazivom „Biti onaj drugi“, umetnika Ive Atoski i Boža Terzića.

Izložba je svečano otvorena u ponedeljak 1. oktobra 2018. godine u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947. Ovim događajem je ujedno otvorena i Nedelja kulture na Vračaru kojom Gradska opština Vračar nastoji da obogati kulturni i društveni život građana na ovoj opštini. Na ceremoniji svečanog otvaranja izložbe brojnim posetiocima obratio se Mihajlo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar koji je izjavio da opština Vračar ima veliki broj aktivnosti vezanih za promociju kulture tokom cele godine. Posebno je istakao značaj koji za promociju i popularizaciju kulture među mladima imaju kulturni događaji poput izložbe „Biti onaj drugi“. Vladimir Kljajić, direktor sa Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947, izrazio je zadovoljstvo što Božidarac ima priliku da ugosti izvrsne umetnike kakvi su Boža Terzić i Iva Atoski, i izrazio spremnost da nastavi da potpomaže razvoj kulture i umetnosti. Za kraj, Božo Terzić, autor izloženih skulptura se u svoje, i u ime Ive Atoski, zahvalio svima koji su pomogli da se ova izložba organizuje, svim ljudima koji mu omogućavaju da se svakodnevno bavi umetnošću, naglašavajući da je kulturi i umetnosti neophodno dati veći prostor i podršku. Na svečanom otvaranju izložbe nastupila je i kompozitorka i operska pevačica, Sanja Simić, koja je kroz svoj muzički performans dočarala dela prikazana na izložbi „Biti onaj drugi“.

Nedelja kulture na Vračaru predstavlja niz događaja koji imaju cilj da ukažu na značaj moderne umetnosti i kulture za razvoj lokalne zajednice među svim generacijama. Pored pomenute izložbe građani Vračara i Beograda će moći i da prisustvuju tribini koja će imati za cilj da približi modernu umetnost građanima. Za srednjoškolce iz Vračarskih škola će biti organizovana forum teatar predstava „Raskršće“ u okviru koje će oni kroz interakciju sa glumcima i intervencije na sceni razmenjivati iskustva sa svojim vršnjacima i jačati veštine rešavanja problema sa kojima su mladi najčešće suočeni u periodu adolescencije.