Prvi transnacionalni sastanak u okviru projekta “Algoritam za mobilnost – izrada održivog modela za informisanje mladih o mogućnostim za mobilnost” započeo je danas i trajaće do nedelje, 8. novembra 2020. godine u Beogradu, Srbija. Cilj projekta “Algoritam za mobilnost” je promocija programa mobilnosti koji su dostupni mladima u Srbiji kroz razvoj interaktivne onlajn platforme u okviru koje će oni moći da nađu sve neophodne informacije o mogućnostima za mobilnost.
 
Predstavnici partnerskih organizacija, Udruženja građana BUM iz Srbije i CONNECT International sa sedištem u Belgiji, sastaju se u Beogradu sa ciljem potpisivanja partnerskih sporazuma i postizanja dogovora o načinu sprovođenja istraživanja o modelima za informisanje mladih o mobilnostima koji trenutno postoje, čiji rezultati će biti iskorišćeni za definisanje funkcija naše platforme. Na sastanku će se razgovarati i o uspostavljanju procedura za komunikaciju u okviru tima, kontrolu kvaliteta, upravljanje rizicima i monitoring planiranih projektnih aktivnosti.
 
Projekat “Algoritam za mobilnost – izrada održivog modela za informisanje mladih o mogućnostim za mobilnost” podržan je od strane programa Erazmus+ Evropske unije.