Zvanična implementacija projekta „Algoritam za mobilnost” počela je Transnacionalnim sastankom održanim u Beogradu od 6. do 8. novembra 2020. Cilj projekta je stvaranje inovativnog sistema za informisanje mladih o mogućnostima mobilnosti i izgradnji kapaciteta omladinske organizacije za komunikaciju sa mladima. Ideja koja stoji iza projekta nastala je iz zapažanja da informacije o mogućnostima mobilnosti dopiru do malog broja mladih i zbog činjenice da se mnoge organizacije bore da mobilišu i regrutuju učesnike za svoje aktivnosti.

Sastanak je organizovan između predstavnika partnerskih organizacija, UG BUM iz Srbije i CONNECT International iz Belgije, sa ciljem da se postigne dogovor o načinu sprovođenja istraživanja o načinima informisanja mladih o aktivnostima mobilnosti koji trenutno postoje. Rezultati tog istraživanja biće korišćeni za definisanje funkcija platforme za informisanje mladih o mogućnostima mobilnosti.

Projekat „Algoritam za mobilnost – razvoj održivog modela za informisanje mladih o mogućnostima za mobilnost“ podržan je od strane Erazmus+ programa Evropske unije.