Završna konferencija u okviru projekta “Looking Forward – visualizing intercultural dialogue” održana je od 15. do 17. septembra 2020. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Konferencija je služila kao prilika omladinskim organizacijama i radnicima iz Bosne i Hercegovina, Srbije i Crne Gore da diskutuju o značaju interkulturalnog dijaloga u izgradnji trajnog mira na Balkanu uz pomoć online aktivizma, dogovore nove prilike za saradnju, kao i da započnu nova partnerstva.

Konferencija je održana u prostorijama i uz podršku Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Tokom konferencije uručene su nagrade za 3 pobednička tima koja su sakupila najviše lajkova i dobili podršku žirija u okviru takmičenja koje je realizovano u sklopu ovog projekta. Njima su od strane Kemala Salića iz Ministarstva za civilne poslove Bosne i Hercegovine uručene nagrade pripremljene za ovu priliku. U pitanju su akcione kamere koje će pobednici koristiti za pripremu novih materijala inspirisanih ovim projektom. Tom prilikom medijima i pobednicima su se obratili predstavnici partnerskih organizacija BUM, Proni i Prima, kao i direktor Centra kulture i mladih Općine Centar.

Projekat, podržan od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (UNPBF), sproveden je u cilju promovisanja različitosti, interkulturalnog dijaloga i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana kroz uključivanje omladinskih radnika i organizacija u onlajn aktivizam.